Welcome, Guest! Registration RSS

My site

Friday, 2019-09-20
Main » Artikuj

Autor: Erhan TÜRBEDAR

 Më 11 korrik u përkujtua 15-vjetori i gjenocidit të Srebrenicës. Në ceremoninë përkujtimore, ku morën pjesë me dhjetëra-mijëra njerëz, në varrezat monumentale në afërsi të Potoçari-të u bë varrimi i eshtrave të 775 personave. Në saje të analizave të ADN-së bërë nga ana e Komisionit Ndërkombëtar për Personat e Zhdukur, deri më tani janë identifikuar trupat e 6 mijë e 481 boshnjakëve nga Srebrenica. Komisioni në fjalë supozon se numri i boshnjakëve të Srebrenicës të vrarë në korrik të vitit 1995 është 8 mijë e 100 persona.

Ato që ndodhën në Srebrenicë janë ngjarja e vetme që pranohet si gjenocid mes krimeve të kryera në 60 vitet e fundit në ko ... Read more »

Category: Artikuj | Views: 587 | Added by: bannqe | Date: 2010-07-16 | Comments (0)

Edhe një herë rreth shamisë, laicitetit dhe hipokrizisë.

Në Diznilend dhe në botën e Hari Poterit gjithçka mund të ndodhë: shtrigat mund të fluturojnë mbi bishta fshesash, autobusët mund të hyjnë nëpër vrima gjilpërash dhe jashtëtokësorët mund të jetojnë vetëm me ajrin e Tokës. Duke vrojtuar zhvillimet e përditshme sociale, ekonomike dhe juridike në vendin tonë, nuk ke si të mos stepesh kur e sheh se Kosova jonë fort e dashur fatkeqësisht është shndërruar në një shoqëri fantastiko-shkencore ku nuk të çuditë më as lajmi më i pazakontë. Në vazhdën e ngjarjeve të fundit rreth përjashtimit të nxënëseve shqiptare muslimane nga shkollat për shkak të shamisë prapë nuk ke si të mos e konsiderosh Kosovën n ... Read more »

Category: Artikuj | Views: 652 | Added by: bannqe | Date: 2010-06-30 | Comments (0)

Protesta e një grupi prej mbi pesë mijë pjestareve të fesë Islame në Prishtinë në mbrojtje të femrave të përjashtuara për vijimin e mësimit nëpër shkolla fillore dhe të mesme për shkak të mbajtjes së mbuleses ka zgjuar reagime nga më të ndryshmet. Ata deklaruan se protestojnë kunder udhëzimit administrativ nr 6/2010 i cili rregullon mirësjelljen dhe masat disiplinore për nxënësit e shkollave të mesme dhe të larta.

Duke pasur parasysh se perveç reagimeve konstruktive pro dhe kunder këtij udhëzimi, kishte edhe nga ato më banalet e deri tek ato të dyshimeve të ndryshme.

Për të gjetur një përgjigje legjislative në lidhje me të drejtën e shkollimit të femrave të cilat mbajnë shami (me apo pa imp ... Read more »

Category: Artikuj | Views: 627 | Added by: bannqe | Date: 2010-06-30 | Comments (0)


Reagim ndaj shkrimit: "Shamia, ana tjetër e medales!" të botuar në gazetën ditore Kosova Sot me datë 23.06.2010 nga Alma Lama

Znj. Alma Lama, më me dëshirë kisha dashur t’ju thosha: "e nderuara” apo "e respektuara” znj. Lama, por sipas shkrimit tuaj dhe asaj çka kuptojmë prej tij, tepër është për ty edhe "Zonjë”, sepse një zonjë (sipas kuptimit të fjalës) me siguri duhet të jetë e arsimuar dhe me një moral të nivelit të lartë, kurse me sa shoh juve nuk ju përshatet as njëra dhe as tjetra.

Ajo që më habit më së shumti është shtrembërimi i së vërtetës që bëni te shkrimi. Ju me shumë shtrembërime dhe gënjeshtra dëshironi të jepni ngjyrat e asaj që ne në fenë Islame e quajmë të drejtë. Në atë që Islami ... Read more »

Category: Artikuj | Views: 653 | Added by: bannqe | Date: 2010-06-30 | Comments (0)


Presidenti iranian Mahmoud Ahmadinejad ka akuzuar Izraelin se po planifikon një sulm të fuqishëm kundër Gazës.

"Ky sulm do të shkaktojë një stuhi inati në rajon që do të crrënjosë shtetin hebre”, ka deklaruar Ahmadinejad.

Kreu i shtetit iranian ka shtuar se zotëron informacione të sakta se izraelitët kanë planifikuar një sulm të fuqishëm në Gaza, "për të kompensuar dështimin në të kaluarën”.

Category: Artikuj | Views: 628 | Added by: bannqe | Date: 2010-06-01 | Comments (0)

Nga: Prim.Dr.med.sci.Ali F. Iljazi

 

All-llahu i madhërishëm në Kur’anin fisnik urdhëron e thotë:

 

"Nga faktet (e fuqisë) e Tij është edhe ajo, se Ai ju krijoi prej dheu, e mandej ju (u zhvilluat në) njerëz që veproni të shpërndarë.”

(Er Rum, 20)

 

Gjithashtu thotë:

 

"Dhe Ai nga uji (fara) krijoi njeriun, dhe e bëri atë të ketë fis dhe të ketë miqësi. Zoti yt ka mundësi të jashtëzakonshme.”

(Furkan, 54)

 

Në versetin e parë thuhet që njeriu është krijuar prej dheut, ndërsa në të dytin që është krijuar prej ujit.

Në një verset tjetër thuhet:

 

"Për All-llahun, Ne krijuam n ... Read more »

Category: Artikuj | Views: 16994 | Added by: bannqe | Date: 2010-06-01 | Comments (3)

Shkruan: Emine A. Vezaj

        

Kumtesë e lexuar më 30 Prill 2010 me rastin e shënimit të 25 vjetorit të përkthimit të parë të plotë të Kuranit në gjuhën shqipe.

 

 

Tash kur jemi në një vit jubilar, 1400 vjetorin e Kuranit, po edhe në 25 vjetorin e përkthimit të Kuranit në gjuhën shqipe, përkthimit të parë dhe të plot nga Prof. Dr. Feti Mehdiu, duket se është me interes të flitet edhe për rolin e gruas shqiptare në ruajtjen, kultivimin dhe mësimin e Kuranit tek gjeneratat e reja.

 

Praktika islame e pjesëmarrjes së ... Read more »

Category: Artikuj | Views: 827 | Added by: bannqe | Date: 2010-06-01 | Comments (3)