Welcome, Guest! Registration RSS

My site

Friday, 2019-09-20
Main » Life style

Shumë turistë këtë vit do ta përfundojnë pushimin e tyre në lot për arsye të shumta, duke përfshirë shtyrjen e udhëtimit, sëmundjet apo motin e keq.

Zënkat me partnerin ose miqtë, humbja e bagazhit dhe vendosja e keqe, janë po ashtu në listën e gjërave që shkatërrojnë pushimin.

Një hulumtim i realizuar në Britani të Madhe ka treguar se thuajse çdo britanik ka qenë së paku në një pushim katastrofal jashtë vendit. Rreth 60% e tyre kanë qenë aq të pikëlluar, saqë pushimet i kanë përfunduar në lot, ndërsa 14% e tyre e kanë shkurtuar pushimin dhe janë kthyer në shtëpi më herët, sepse nuk kanë kaluar aspak mirë.

Fajtorët më të mëdhenj për shkatërrimin e pushimit, janë mes tjerash, djegia nga diel ... Read more »

Category: Life style | Views: 600 | Added by: bannqe | Date: 2010-07-15 | Comments (0)


Zyra e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në Kosovë, në bashkëpunim me Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHP) dhe OJQ "KADC”, kanë shënuar të hënën me një takim në Prishtinë, Ditën Botërore kundër Duhanit, ku moto e sivjetme e zgjedhur prej OBSH-së është: "Gjinia dhe duhani me theks në marketingun tek gratë”.

Në përputhje me këtë moto, OBSH – Zyra në Prishtinë, ka publikuar raportin e studimit "Duhan-pirja dhe përdorimi i substancave tjera psiko-aktive tek shtatzënat në Kosovë”.

Në emër të Ministrit të Shëndetësisë, Bujar Bukoshi, në këtë takim ka folur këshilltari i tij profesional Lulzim Çela, i cili tha se, ndonëse Kosova nuk është anëtare e OBSH-së, ajo i bash ... Read more »

Category: Life style | Views: 4517 | Added by: bannqe | Date: 2010-05-31 | Comments (2)

$IMAGE1$
Madje edhe reduktimi mesatar i konsumimit ditor të lëngjeve të ëmbla sjell deri tek ulja e shtypjes së gjakut- thonë shkencëtarët amerikanë nga Universiteti Shtetëror i Louisianas.

Në studimin, i cili ka zgjatur 18 muaj, është vërtetuar se në këtë mënyrë është e mundur që shtypja sistolike dhe ajo diastolike të arrijnë vlera ideale- shkruan revista Circulation.

Në SHBA, mesatarisht brenda ditës, një njeri konsumon 2-3 kanaçe të ndonjë lloj lëngu, me ç’rast secili prej tyre përmban afërsisht 130 kalori sheqer.

Ndërsa sipas rekomandimeve, sasia e përgjithshme ditore e sheqerit te meshkujt, nuk duhet të kalojë 150 kalori (rreth 9 lugë për çaj), ndërsa femrat nuk duhet të konsumojnë më shumë se 100 kalori sheqer (rreth 6 lugë për çaj).PrishtinaWEB/
Category: Life style | Views: 555 | Added by: bannqe | Date: 2010-05-30 | Comments (0)